habkönnyű barackos túrós szelet cukormentesen

barackos túrós szelet cukormentesen

Sikerült kikísérletezni a tökéletes állagú és ízű piskótatésztát, így ebben a posztban ennek a habkönnyű sütinek, és a pofonegyszerű piskóta alapreceptjét is megtalálhatjátok. Eleinte féltem a piskótatésztától, hiszen a legtöbb cukor nélküli süti nem jön fel szépen, a kelt tészta nem kell meg a xilittel, tehát joggal tartottam tőle, ez viszont egyszerűen tökéletes. Barackos túrós szelet cukormentesen…

Hirdetés

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 125 g xilit
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 25 g durumliszt
  • egy csipet só

a töltelékhez:

  • 450 g zsírszegény túró
  • 2 ek tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukormentes pudingpor
  • 5 ml folyékony édesítőszer
  • 2,5 dl tej (növényi tejre cserélhető)
  • 250 g barack, feldarabolva

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.
  2. A tojásokat a xilittel 4-5 perc alatt kézi mixerrel habosra és világos színűre verjük. A liszteket és a sót háromszor átszitáljuk, majd a mixer segítségével alacsony fokozaton összekeverjük a tojással (ne verjük túl). 
  3. Egy magas falú tepsit (22×36 cm-eset használtam) alul kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapírt kivajazzuk és vékonyan lisztezzük, a felesleget pedig leszórjuk róla (fő a biztonság!). Beleöntjük a piskótát és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, ezt tűpróbával ellenőrizzük, de lehetőleg ne nagyon nyitogassuk a sütőt közben, elég csak a 20. perc körül ránézni.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a tölteléket. A túrót nem kell összetörni, hisz így adja meg a süti textúráját, a legjobb erre a célra a Bakony zsírszegény túró. Hozzákeverjük a tejfölt és a fél citrom reszelt héját.
  5. Közben fél dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet pedig felforraljuk az édesítővel, hozzáöntjük a csomómentesre kevert fél dl-es pudingot, majd sűrűsödésig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és pár percet hagyjuk hűlni, utána pedig beleforgatjuk a túrót.
  6. A piskótát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ezután vágjuk félbe, az egyik felére egyengessük a túrós masszát, szórjuk rá a meghámozott, feldarabolt barackot, illesszük rá a piskóta másik felét és kicsit nyomkodjuk rá. (Lesz töltelék, ami kicsordul így, de mi más lenne a sütés egyik legjobb része, mint az ilyeneket közben feleszegetni? 😉
  7. Hűtőben minimum 4-5 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk, így tökéletesen megszilárdul és összeérnek az ízek.

Egy kis tipp…

Szeletekre vágjuk, a széleit levághatjuk (ennek pedig azok örülnék, akik nem bírják kivárni, amíg fotódokumentálom a receptjeimet ;), hogy szebbek legyenek. Így 20 darab szép magas piskótaszeletet kapunk.

Az ábra csak tájékoztató jellegű!

Még több alapreceptet találsz meg ezen a linken.

barackos túrós szelet cukormentesen

Természetesen bármilyen gyümölccsel elkészíthető, viszont mindenképp egy lédúsabb, egyaránt édes és savanykás gyümölcsöt ajánlok hozzá, ez egészíti ki igazán az édes túrós tölteléket. Jó lehet még erdei gyümölcsök, meggy, málna vagy gránátalma felhasználásával. 

barackos túrós szelet cukormentesen

Mostantól követhettek a bloglovin’ oldalán is: Bloglovin

Ha tetszett ez a barackos túrós szelet cukormentesen és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük