sárgarépa saláta
A húsvéti időszak a répatortáról, répás süteményekről szólt. Most, hogy az az időszak elmúlt, szerintem jöhet a répás ételek, saláták szezonja! Ez a friss, tavaszias sárgarépa saláta tökéletes savanyúság-köret húsok vagy sajtok mellé.
Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. áprilisi számában is.
Hogyan készül a sárgarépa saláta?
Első lépésben a megtisztított répát blansírozzuk. Ezáltal megmarad a szép színe is, sőt jobban ki is emeli, és nem marad teljesen nyers sem maga a zöldség. A dresszinget pedig egyszerűen csak összekeverjük.
Hozzávalók 2 személyre:
- 180 g sárgarépa
- 1 k citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk rizsecet
- 1-2 csepp folyékony édesítőszer
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt római kömény
- 1 csipet őrölt chili
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1-1 csipet frissen aprított snidling
- 1-1 csipet frissen aprított petrezselyemzöld
- 1-1 csipet szezámmag
A sárgarépa saláta elkészítése:
- A sárgarépát meghámozzuk, majd zöldséghámozóval szalagokat vágunk belőle. Nagy lábasban vizet forralunk, egy tálba pedig hideg vizet engedünk, és beledobunk néhány jégkockát. A lobogva forró vízben 2 percig főzzük a répaszalagokat, majd rögtön átszedjük a jéghideg vízbe. Miután kihűlt, leszűrjük, tányérokra vagy tálkákba adagoljuk. Ez a blansírozás.
- Összekeverjük a citromlevet, az olajat, az ecetet és az édesítőt. Fűszerezzük a sóval, a római köménnyel, a csilivel és a gyömbérrel. Óvatosan eloszlatjuk a répán, és félretesszük pár percre.
- A zöldfűszerekkel és a szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Tápanyagtartalmak:
Energia: 84 kCal
Fehérje: 0,85 g
Zsír: 5,25 g
Szénhidrát: 6,3 g
Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, 1 adagra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, márkái és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól.
Még több sárgarépás receptet találsz ide kattintva!
Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂