répatorta muffin cukormentesen
Nincs húsvét (és nálam karácsony se) répatorta vagy annak valamilyen formája nélkül. Már kétféle ilyen recept is megtalálható volt a blogon, de most egy cukormentes répatorta muffin is bekerült a gyűjteménybe. A répatorta receptjét ITT, a répatorta tekercs receptjét pedig ITT találod. A muffin elkészítésének lépéseiért pedig olvass tovább. Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.
Hozzávalók (12 darabhoz): a tésztához:
- 225 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 cs sütőpor (12 g)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
- 50 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 csipet só
- 1 dl olaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 tojás
- 120–130 g reszelt sárgarépa
a tetejére:
- 180 g mascarpone
- 1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 20 g apróra vágott dió
Elkészítés:
- A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, az édesítőszert és a sót tálba mérjük, villával összekeverjük.
- Másik tálba adagoljuk az olajat, a tejszínt, a vizet, és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a sárgarépát, és alaposan elvegyítjük. A száraz hozzávalókhoz öntjük, és pár mozdulattal átkavarjuk, éppen csak annyira, hogy ne maradjon benne lisztcsomó.
- Egyenletesen elosztjuk a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben.
- A mascarponét kivesszük a hűtőből.
- A muffinokat előmelegített, 175 °C-os, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Pár percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd rácsra szedve szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
- A mascarponét elkeverjük az édesítőszerrel, és a süteményekre kenjük. A dióval megszórva tálaljuk.
TIPP: Ha karácsonykor készítjük, akkor reszeljük bele egy kezeletlen héjú narancs héját és csökkentsünk a víz mennyiségét pár kanállal, majd facsarjunk bele ugyanennyi narancslevet.
Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, 1 muffinra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok méretei, tápanyagtartalmai, stb. is eltérhetnek az általam használtaktól!
Még több húsvéti receptet találsz ide kattintva!
Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂