mindenmentes tápiókapuding
Egyik piacozás alkalmával vásároltam be az alapanyagokból, nagyon sok pozitív dolgot lehet hallani a tápiókáról: a jó keményítők közé tartozik, a gyöngyöket magukat maniókagyökérből nyerik. Semleges ízű, így szinte bármivel jól párosítható, sokféle édesség készíthető belőle. Kicsit olyan „nyers” állapotában, mint a polisztirolgyöngy. 🙂 Mindenmentes tápiókapuding készült belőle.
Ehhez a tápiókapudinghoz most diabetikus erdei gyümölcs lekvárt és ribizlit társítottam, de bármilyen gyümölcsöt használhatunk, nem nagyon tudunk mellé lőni vele. Az egzotikus gyümölcsök és nagyon jól állnak neki, mivel kókusztejes verzióban készült el.
Hozzávalók (4 óóóriási adaghoz = 6 közepes adaghoz):
- 100 g tápiókagyöngy
- 250 ml víz
- 1 vaníliarúd
- 500 ml kókusztej
- 7,5 ml folyékony édesítőszer
- diabetikus lekvár
- gyümölcs
Elkészítés:
- A vaníliarúd magjait kikaparjuk (az üres vaníliarudat ne dobjuk ki, használjuk fel) és a tápiókagyöngyökkel egy lábasba szórjuk, ráöntjük a vizet és hagyjuk kb. 10 percig állni. Ezalatt a gyöngyök megszívják magukat a folyadékkal.
- Közepes lángon a kókusztejjel felöntött tápiókát főzzük puding állagúra folyamatos kevergetés mellett. A vaníliarudat szedjük ki.
- A végén adjuk hozzá az édesítőszert és alaposan keverjük el a pudingban.
- Még langyosan kanalazzuk a pudingot poharakba, tálakba, és tegyünk egy réteg lekvárt, gyümölcsöt a tetejükre.
Maga a puding tartalmaz ennyi szénhidrátot, lekvár és gyümölcs nélkül. Az ábra adatai csak tájékoztató jellegűek!
Még több sütés nélküli édességet találsz itt.
Könnyen dobozolható, csomagolható, így vihetjük magunkkal munkahelyre, iskolába, bárhova, délutáni kisétkezésnek praktikus. Gluténmentes, laktózmentes és cukormentes, így bármilyen más ételallergia mellett is nyugodtan fogyasztható.
Ha tetszett a mindenmentes tápiókapuding receptje és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂