cukormentes erdei gyümölcsös kevert süti
Ma úgy jöttem haza, hogy valamit nekem most azonnal sütnöm *KELL*. Kell valami hasznosat csinálni azután, hogy a vasbeton beadandó elkészítése kudarcba fulladt. Akármennyire is hihetetlen, de vannak dolgok, amikhez kevésbé értek, hihi. 🙂 Ki is találtam útközben, hogy kevert süti lesz, van is hozzá egy jó receptem, ami a poharas verzió átalakítva, finomliszt- és cukormentessé téve. (Majd az is érkezni fog, amint lesz a sütiről prezentálható képem!) De előbb nézzük ezt a cukormentes erdei gyümölcsös kevert süti receptet!
A probléma csak annyi, hogy nem volt itthon sem kefir, sem joghurt. Úgyhogy fogtam a kis papírt, ceruzát, mérleget és megpróbáltam valami állagra hasonlót alkotni, közben pedig ügyeltem arra, hogy könnyű, könnyen megjegyezhető recept legyen, ha esetleg jól sikerül, később eszembe jusson rögtön, miből mennyi kell. Esküszöm, ez még puhább és finomabb lett, mint az eredeti verzió!
Hozzávalók (kisebb tepsihez vagy piteformához):
- 2 tojás
- 4 ek tejföl (kb. 100 g)
- 4 ek eritrit (kb. 75 g)
- 4 ek teljes kiőrlésű búzaliszt (kb. 65 g)
- 4 ek durum liszt (fele teljes kiőrlésűre cserélhető)
- 4 ek olaj (kókuszolaj/étolaj)
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai/1 tk vanília
- 15 dkg erdei gyümölcs
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175-180 °C-ra.
- Az összes hozzávalót szépen elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tálba öntjük, egyenletesre simítjuk. Megszórjuk a tetejét a gyümölccsel.
- Kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Tehát szinte mindenből 4 evőkanálnyi kell, gyorsan összekeverhető és utána a sütő végzi a dolgát. És ha ez nem lenne elég, akkor nézzük csak a szénhidrát-adatokat:
Egy kockában alig több, mint 8 g szénhidrát van (ha 12 darabra vágjuk), a teljes süti pedig 100 g szénhidrátot tartalmaz. (Nyilván másfajta édesítéssel ez változhat.) Az ábra csak tájékoztató jellegű!
Még több gyors receptet találsz ide kattintva!
Ha tetszett ez a cukormentes erdei gyümölcsös kevert süti és tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂
Szia Helga.
Szuperjo az oldalad, orulok, hogy ratalaltam. 😊
Rendszeresen olvasom es mar tobb receptedet meg is csinaltam sikeresen. 😊 Sajnos ez a gyumolcsos valahogy eleg lapos maradt pedig mindenbol ugyanannyit es ugyanazt tettem. Megkerdezhetem pontosan mekkora tepsiben sutotted? Arra gondoltam, hogy lehet az enyem nagyobb es jobban elterult benne 🤔
Vagy mi lehet meg a gond?
Elore is koszonom valaszod!
Udvozlettel,
Bettina
Szia Bettina,
örülök, hogy volt már sikered, sajnálom, hogy ez nem jött össze. 🙁
Egy kisebb, 24×15 cm-es tepsit használtam. Az is lehet, hogy a sütőpor nem volt már jó, sajnos látatlanban ezt nehéz megmondani, de remélem, tudtam segíteni!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Most készülök életmódot váltani, melynek velejárója a kevesebb szénhidrát fogyasztás is. Gyűjtöm azokat a recepteket, melyek ennek megfelelnek, és a neten keresgélve így bukkantam rá erre a sütire is. Megtetszett, rögtön kis is próbáltam. Azonban nem volt itthon durum liszt, de zabpehely liszttel helyettesítettem, édesítésre pedig folyékony édesítőt használtam, ami nálam már bevált (ugyanis bizonyos édesítőszerekre érzékeny vagyok). Az eredmény szenzációsan finom lett. Sűrűn az étlapomon lesz, változtatva a gyümülcsöket a tetején. Gyorsan elkészül, egészséges, és finom! Oldalad mentve! Köszönöm!
Szia Éva, nagyon örülök neki, hogy ide találtál és így bejött a recept! 🙂
Sok sikert kívánok az életmódváltásodhoz!
Helga