görög joghurtos gyümölcsös bark
Nem tudom, hogy magyarul mi a neve ennek a hűsítő csodának. Angolul „bark” néven fut, készítenek ilyet joghurtból, csokiból, csomó mindenből. Az a lényege, hogy egy folyékony állagú dolgot egyszerűen csak fél centi-centi vastagon felkennek egy sütőlapra és vagy szépen, vagy random összetörik, miután az megdermedt.
Ennél egyszerűbb desszertet el sem tudnék képzelni, ami ráadásul még tökéletesen is passzol a meleg nyári napokhoz. Maximum öt perces munkánk van vele, aztán a többit meg a fagyasztó elintézi. Vettem egy nagy vödör görög joghurtot, mert a tzatzikit nagyon megkívántam a napokban. De ahhoz nem használom el az egész mennyiséget, így egy ilyen „hüti” alapanyaga lett a maradék.
Hozzávalók:
- 450 g görög joghurt
- 2,5 ml folyékony édesítőszer
- 1 tk vaníliakivonat (vagy 1 rúd vanília kikapart magjai)
- egy nagy csipet só
- 150 g erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is)
Elkészítés:
- A görög joghurtot elkeverjük az édesítővel, vaníliával és sóval. Egy kisebb tepsire kiterítünk egy ív sütőpapírt (figyeljünk rá, hogy férjen be a fagyasztóba), majd egy spatula segítségével rákenjük a görög joghurtot, nagyjából fél-egy centi vastagságban. Nem baj, ha nem egyenletes!
- Az erdei gyümölcsöt melegítsük fel mikróban, majd egy villa segítségével nagyjából törjük össze. Ha szeretnénk, akkor teljesen pürésíthetjük is. Itt nincs jó vagy rossz megoldás.
- A gyümölcspépet kanalazzuk a görög joghurtra. Utána én egy hústűvel áthúzgáltam az egészet, hogy mindenhova jusson.
- Tegyük fagyasztóba kb. 4 órára.
- Ha megfagyott, akkor egy meleg éles késsel vágjuk fel, vagy törjük darabjaira, ahogy szeretnénk. 🙂
Az egész szénhidráttartalma 27,6 g.
Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.
ide vele, de gyorsan!