reese’s desszert
Jó kapcsolatban vagyok a mogyoróvajjal, annak ellenére, hogy magában a földimogyorót annyira nem szeretem. Kiskoromban a Harlekin csoki volt a kedvencem (földimogyorós szelet), amit már nem is lehet kapni. A Reese’s-t is nagyon szeretem és igen, bevallom, néha szoktam vele bűnözni.
Elkészítettem hát a cukormentes változatát, hogy a diétába is beleilleszthető legyen, ha megkívánom. Vagy te megkívánod. 🙂 Elég tömény egy édesség, kóstolásnál egy felet bírtam belőle megenni. Direkt nem papírkapszliban készítettem őket, ezekben a kis formákban képzeltem el őket, mint desszertek. Ezért a csokoládé állaga is másmilyen. Ha pici reese’s bonbonokat szeretnél, akkor ez nem az a recept.
Hozzávalók (6 db-hoz):
- 200 g házi mogyoróvaj
- 1 nagy csipet só
- 100 g cukormentes tejcsokoládé
- 50 g habtejszín
- pár szem földimogyoró apróra vágva
Elkészítés:
- Készítsük el a mogyoróvajat a fenti receptnek megfelelően, majd a kimért mennyiséghez tegyünk még egy nagyobb csipet sót és keverjük el.
- A csokoládét kezdjük el gőz fölött megolvasztani, keverjük el a habtejszínnel.
- Ha felolvadt a csoki, akkor egy kiskanál segítségével kenjünk belőle a forma aljára és oldalára. Adagoljuk bele a mogyoróvajat, majd az egész formát párszor ütögessük a pulthoz óvatosan. Erre azért van szükség, hogy a rétegek összekavarása nélkül helyére rázódjon minden. 🙂
- Tegyük a fagyasztóba kb. negyed órára.
- Ha addig a maradék csoki kicsit megdermedt volna, akkor melegítsük meg kicsit, hogy újra folyósabb legyen, majd ezzel kenjük meg a fagyasztóból kivett „tortácskák” tetejét.
- Szórjuk meg apróra vágott földimogyoróval és tegyük hűtőbe pár órára.
Ha már elkészítetted a házi mogyoróvajat… tudtad, hogy mást is varázsolhatsz belőle? Például ezt a szuper tortát vagy ezt a sajttortát.
Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.