fetás-olívás muffin

A muffin bizony lehet sós is, nem csak édes. És lehet ilyen szép narancssárga is (nem, nem a fehéregyensúlyt baltáztam el fotózás közben), meg fetás, paradicsomos, olívás, kicsit görögös. Nagyon gyorsan elkészül, egy tál elég hozzá és még muffinpapírra sem lesz szükséged, ha esetleg ez tartana vissza attól, hogy kipróbáld.

Hirdetés

Hozzávalók (12 db normál méretű muffinhoz):

  • 1 tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk só 
  • 2 tk paradicsomsűrítmény
  • 80 g fetasajt
  • 10 db olajbogyó/olívabogyó
  • 4-5 nagyobb levél friss bazsalikom
Hirdetés

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra légkeveréses módban. 
  2. A tojást keverjük el a vízzel, tejjel és olajjal. Szitáljuk hozzá a liszteket, szórjuk rá a sütőport és a sót, majd keverjük el alaposan a paradicsomsűrítménnyel.
  3. A fetát morzsoljuk bele, a bogyókat szeleteljük bele, illetve a felaprított bazsalikomot is adjuk hozzá. Keverjünk rajta párat, hogy mindenhova jusson mindenből.
  4. Egy normál méretű muffinos formát béleljünk ki kapszlikkal. (Ha nincs ilyened, lentebb adok tippet.) Kanállal adagoljuk bele a masszát a formába és süssük készre kb. 25 perc alatt.

1 muffinban összesen 11,6 g CH található. 

TIPP: Mit tegyél akkor, ha nincs muffinpapírod? Vagy ha úgy jártál, mint én, aki megvett egy csomót (többet, mint illene) és egyik sem a sütőformába való, hanem vagy kisebb, vagy nagyobb. Végy egy guriga sütőpapírt. Vágj le belőle 4 db nagyjából 10-12 cm széles csíkot, majd ezeket vágd három egyenlő részre. Így 4 csíkból kapsz 12 db kb. négyzet alakú papírt. Helyezd rá a formára, a „lyuk” fölé. Fogj egy felespoharat, nyomd bele vele a papírt a formába, majd vedd ki a papírral együtt és simítsd a pohár aljánál körbe a papírt, majd tedd vissza a formába (pohár nélkül természetesen) és kanalazd bele a tésztát. Kisebb méretű muffinformához kisebb négyzeteket vágj.

Ha tetszenek a sütemények és édességek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük