red velvet tekercs cukormentesen
Szinte csak egyet kell lapozni a blogon ahhoz, hogy a következő tekercs receptjét megtaláljátok. Szerintem a kedvenc sütifajtám mostanában, nagyon belejöttem, egyszerű és annyiféleképpen lehet variálni, hogy végtelenszer el lehet készíteni. Ezt a red velvet (magyarul talán vörös bársonynak nevezik ezt a sütit) tekercset pedig ki ne kóstolná meg? Valentin napra is szupergyors, mutatós (igazából utálom ezt a kifejezést, de ha egyszer ez az?!) desszert.
Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 4 tojás
- egy csipet só
- 8 dkg eritritpor + 1 ek a feltekeréshez
- 1 teáskanál ételecet
- 4 teáskanál folyékony piros ételfesték
- 8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dkg holland kakaópor
a krémhez:
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg natúr krémsajt
- 3 tk 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütésmódban 175 °C-ra. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tojást és a sót kézi mixerrel kb. 5 perc alatt habosra verjük. Hozzáadjuk az eritritport, az ecetet és az ételfestéket, majd alacsony fokozaton összekeverjük.
- A lisztet a sütőporral és a kakaóval elvegyítjük, a tojásos masszába szitáljuk és kézi mixerrel alaposan elkeverjük. A sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
- Közben egy tiszta konyharuhát benedvesítünk, megszórjuk az egy evőkanál eritritporral.
- A kész süteményt a sütőből kivéve rögtön átfordítjuk a konyharuhára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt, a rövidebb oldalánál még melegen feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krém hozzávalóit elkeverjük. A tésztát kicsavarjuk, megkenjük a krémmel, majd óvatosan, de szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, és legalább 15 percig hűtőben pihentetjük. Szeletekre vágva kínáljuk.
Az ábra 15 szelet esetén 1 szeletre vonatkozik, a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai eltérhetnek az általam használtaktól.
Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.