mindenmentes tahinis csokigolyó
Egyre többször fordulok meg a nemzetközi részlegeken a nagyobb boltokban és néha-néha meglátok egy-egy olyan alapanyagot, amit találok annyira izgalmasnak és ismerősnek (értsd: láttam, hogy valaki használta már), hogy kipróbáljam. Most a tahinin volt a sor, s bár már ettem ilyet, de csak sós ételben, így most egy tahinis csokigolyón volt a sor, ami ráadásul mindenmentes és vegán is.
Egy ilyen csokigolyó képét láttam Nadia’s Healthy Kitchen instagramján és végre eljött az idő, hogy kipróbáljam, nyilván kis módosításokkal.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 75 g tahini
- 10 g holland kakaópor
- 15 g kókuszreszelék
- 25 g gluténmentes zabpehelyliszt (vagy gluténmentes zabpehely apróra darálva)
- 5 tk cukormentes karamellszirup
- 2-3 csepp folyékony édesítőszer, ízlés szerint
- 15 g szezámmag
Elkészítés:
- A szezámmag kivételével az összes hozzávalót kimérjük és alaposan összekeverjük.
- A masszát 12 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle és meghempergetjük a szezámmagban.
Az ábra a szénhidrátdiéta elvei alapján tartalmazza az adatokat, egy darab golyóra vonatkozik és csak tájékoztató jellegű! A ténylegesen felhasznált alapanyagok tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól.
Még több kakaós receptért kattints ide!
Ha egyszerű, sütés nélküli édességre vágysz, itt találsz hozzá recepteket.
Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Sok recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni.