répatorta cake pop cukormentesen
Az egyik kedvenc tortám a répatorta, a blogon már kettő receptet is találtok hozzá, de hát nincs az úgy ám, hogy ne legyen valamiből egy harmadik (répatortatekercs), és negyedik (répatorta muffin), és ötödik, kicsit más változat is! 😅 Most répatorta cake pop készült.
Ez a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. áprilisi számában is. A cake popok a Russell Hobbs Desire mini aprítójával készültek. (szponzorált tartalom)
Kell-e cake pop sütő a répatorta cake pop elkészítéséhez?
Nem! Nem szükséges hozzá cake pop sütő, de ha van olyanod, azt is használhatod, bár akkor sajnos a sütési idővel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni. Ezek a sütinyalókák egyszerűen úgy készültek, hogy a tortát megsütöttem, összemorzsoltam, és abból a tésztából gyúrtam golyókat. Szóval, ha esetleg idén elrontod a répatortát, akkor itt a tökéletes kármentő süti hozzá!
Mit mire cserélhetek le a receptben?
Azt, hogy jó legyen a végeredmény, csak a recept pontos követése esetén tudom garantálni. Pár dolgot lecserélhetsz benne, a teljes kiőrlésű tönkölyliszt helyett használhatsz teljes kiőrlésű búzalisztet is. Talán a zabpehelyliszttel is működik, de ezt nem tudom 100%-osan garantálni. Az 1:4 édesítőszer helyett használhatsz eritritet, de figyelj oda, hogy abból az édesítőszerből nagyobb mennyiség kell, hogy a megfelelő édesítő hatást elérd, és ez a plusz szárazanyag-tartalom számít az állagban!
Milyen mázzal készül a cake pop?
A máz, amivel bevontam egyszerű cukormentes fehér csokoládé és egy kevés olaj. A répatortához nagyon jól megy a fehér csoki. Ez a máz teljesen jól meg is szilárdul, és roppanós lesz, amikor megfelelően megdermed a répatorta golyókon.
Hozzávalók 15 darabhoz:
a tésztához:
- 25 g darált dió
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 20 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1/2 dl étolaj
- 1 bio narancs finomra reszelt héja és kifacsart leve
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 150 g sárgarépa
az összeállításhoz:
- 50 g natúr krémsajt
- 1 teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer (opcionális)
a mázhoz:
- 150 g cukormentes fehér csokoládé
- 2 evőkanál étolaj/kókuszolaj
a díszítéshez:
- darált dió
A répatorta cake pop elkészítésének lépései:
- A diót a mini aprítóval finomra daráljuk, majd a liszthez és sütőporhoz keverjük.
- A tojásfehérjéből a sóval kemény habot verünk.
- A tojássárgáját, az édesítőszert, az olajat, a narancshéjat, narancslevet és a fahéjat kézi mixerrel habosra verjük.
- A megpucolt sárgarépát a mini aprítóban finomra aprítjuk, a tojásos keverékhez adjuk, majd a sütőporos-diós lisztet is hozzávegyítjük.
- A fehérjehabból 1–2 evőkanálnyit belekeverünk, majd a többit óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 17 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 175 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 30–35 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, összemorzsoljuk, és összegyúrjuk a natúr krémsajttal – ízlés szerint 1 teáskanál édesítőszerrel tovább édesíthetjük. 15 gombócot formázunk belőle, és mindet hurkapálcára szúrjuk. 1–2 órára hűtőbe tesszük.
- Az aprított csokoládét mikrohullámú sütőben 30–30 másodperces részletekben felolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A süteményeket megmártjuk a mázban, alaposan lecsepegtetjük, és darált diót szórunk a tetejükre. Tipp: a legegyszerűbb, ha a megmártott tésztagolyókat hungarocell-lapba szúrjuk, így könnyen hűtőbe tudjuk tenni.
- Hűtőbe tesszük min. 1/2 órára, hogy a csokoládé megdermedjen, majd tálaljuk.
A répatorta cake pop tápanyagtartalma:
Energia: 140 kCal
Fehérje: 2,9 g
Zsír: 9,9 g
Szénhidrát: 11,8 g
A fenti adatok 1 cake popra vonatkoznak mázzal, díszítés nélkül, a szénhidrátdiéta elvei alapján, 15 db sütinyalóka esetén. A ténylegesen felhasznált alapanyagok márkái, méretei, stb. és ezáltal tápanyagtartalmai is eltérhetnek az általam használtaktól, továbbá nem vagyok dietetikus sem, így a fenti tápanyagtartalmak kizárólag tájékoztató jellegűek!
Még több húsvéti receptet találsz ide kattintva!
Ha tetszenek a nassolnivalók és ételek, a Sugarfree Dots facebook oldalán, az instagramon, illetve pinteresten mindig értesülhetsz, ha új recept kerül a blogra! Megköszönöm, ha követsz instán, likeolod a facebook oldalt és megosztod a kedvedre való recepteket (egyszerűen csak katt jobbra lent az ikonokra). Több recept elkészítését pedig az instagram profilomon is végig tudod nézni. A megosztásokkal és a likeokkal, továbbá azzal, hogy nem használsz hirdetésblokkolót, támogatod a munkám. Köszönöm! 🙂